Zorg voor tropische sferen in huis

Een palmboom kopen kan een creatieve toevoeging zijn voor het huis en tuin interieur. In Nederland zien we tevens niet veel palmen in tuinen omdat we in een koud gematigd waterklimaat leven. Toch kunnen veel palmen onze strenge winters overleven omdat ze winterhard zijn tot vrij lage temperaturen. Ook wekt de palmboom een echt vakantiegevoel op. Al helemaal als deze gecombineerd wordt met andere exotische planten. De palm doet denken aan zon, zee en regenwoud. Een palmboom kopen is dus een aanwinst voor jouw achtertuin. De palmbomen kunnen zowel worden geplant in een pot als in de grond. Sommige soorten worden erg hoog en kunnen het beste in grond worden gezet in de tuin.

Soorten palmbomen

Op veel vakantiebestemmingen en exotische landen komen deze planten voor. De planten groeien het beste in een warm klimaat. Een palmboom kopen brengt sfeer in de tuin. Toch kunnen veel palmen koude winters overleven. Zo zijn er palmbomen aan de middellandse zee waar het mild is. Ook daar kan sneeuw vallen. Een palmboom kopen is dus ook in Nederland te overwegen. De Yucca is een kleine palm met sprieten als bladeren in plaats van waaiers. Deze kan goed worden gecombineerd met andere palmen. De Chinese waaierpalm kan wel 8 meter hoog worden en kan het beste buiten staan. Ook in hoge gebouwen is dit een ware eye-catcher die veel sfeer biedt. De Vredespalm (Cycas revoluta) is een hele mooie krachtige palm met elegante bladeren en een dikke harige stam. De Canarische Dadelpalm (Phoenix Canariensis)heeft een robuuste bolvormige stam met een waaiervormig design aan bladeren en komt voor op de Canarische eilanden.

De verzorging van palmbomen

De palm kan op een zonnige of plek in de halve schaduw worden geplaatst. Ook een pot op het terras of in een serre volstaat. Ze moeten worden voorzien van voldoende water een vruchtbare grond. Het bemesten kan het beste in voorjaar en zomer om de twee maanden. Bij vorst onder -1 kan de palm het beste met een vliesdoek worden afgedekt om bevriezing te voorkomen.