Hoe kun je het best ergonomisch werken?

Veel van ons in Nederland hebben een kantoorbaan waarbij we veel achter een computer zitten. Maar weinig mensen weten eigenlijk hoe je ergonomisch moet werken achter een bureau. Veel van ons krijgen nek en rugklachten van onze verkeerde houding. Om zulke klachten te voorkomen zal ik deze blog een aantal tips meegeven hoe je het best ergonomisch kunt werken. Als je nou niet een ergonomisch bureau hebt, let dan goed op.

1. Zet je toetsenbord aan de rand van je bureau

Dit is de nummer fout die meeste mensen maken, waardoor ze onnodige klachten veroorzaken. Als je je toetsenbord aan de rand van je computer bureau zet dan zit je rechtop en kunnen je schouders ontspannen.

2. Wandel af en toe

Zorg dat je een reden hebt om op te staan. Te lang zitten is erg ongezond dus maak af en toe een wandeling. Je hoeft natuurlijk geen uur weg te zijn, maar een korte wandeling naar de koffiezet apparaat of een luchtje scheppen buiten doet al wonderen. Zorg ervoor dat je ieder uur in ieder geval opstaat.

3. Zet je monitor recht voor je

Zorg ervoor dat je recht tegen je monitor kijkt. Als je monitor te hoog staat dan kijk je omhoog en als die te laag staat…..je raadt het al dan kijk je omlaag. Als je een hele dag omhoog of omlaag moet kijken, dan ga je last van je nek krijgen. Gedurende tijd kunnen er meer klachten ontstaan zoals hoofdpijn, dus let er goed op hoe je monitor staat.

4. Laptop op standaard

Dit is een aanvulling op de tip hierboven. Als werk je op een laptop en je bent genoodzaakt de hele dag omlaag te moeten kijken, koop dan een laptop standaard en een draadloze toetsenbord. Een kleine investering waar je heel lang profijt/plezier van hebt.