Waarom is een sedumdak zo efficiënt?

2 groendak

Er zijn natuurlijk verschillende oorzaken waarom een sedumdak zo efficiënt kan zijn. Enerzijds, helpt het het milieu heel erg. Anderzijds, geeft het een leuke en fraaie look aan jouw woning. Hoeveel mensen hebben namelijk zo een dak als dat jij hebt? Precies! Daarom ben je sowieso uniek als je een sedumdak hebt bovenop jouw dak. Je kan niet zomaar een sedumdak aanschaffen, er moeten wel wat eisen voldoen aan jouw dak als je een sedumdak wilt. Allereerst, moet jouw dak stevig genoeg zijn. Ten tweede, moet je ervoor zorgen dat jouw dak wel goed onderhouden is zodat er bv geen lekkages plaatsvinden.

Welke dakbedekking onder sedumdak?

Wat voor dakbedekking kan er onder een sedumdak? Er zijn verschillende soorten dakbedekking dat onder een sedumdak kan. Allereerst, kan je bijvoorbeeld een EPDM of Bitumen dak onder jouw sedumdak zetten. Een EPDM dak is een dakbedekking meestal voor platte daken het wordt ook gemaakt van aardolie. EPDM is vaak ook goedkoper dan Bitumen. Het grote verschil is echter wel dat een Bitumen dak minder kans heeft op lekkages dan een EPDM dak, omdat een Bitumendak absoluut waterdicht zit. Een EPDM dak, blijft ongeveer zeventig jaar goed, je hoeft dus bij het aanschaffen van een EPDM dak niet bang te zijn om het weer eens te vervangen.

Wat is een groendak?

Een groendak is een dak dat milieubewust is. Een grote functie van een groendak is dat het water opvangt. Het biedt ook voedsel voor insecten en kan verkoelend werken in de zomer. Doordat er insecten komen op jouw dak draag je bij aan een gezonde en prettige leefomgeving voor jou en voor de insecten. Daarnaast, zorgt een groendak dus ook voor een fraaiere uitstraling. Iedereen heeft of een zwart, rood of betonnen dak. Als jij een volkomen groene dak hebt met plantjes valt dat natuurlijk wel op. Wie weet zorg jij ervoor dat mensen meer milieubewust gaan nadenken en ook zo een dak aanschaffen.