Je E rijbewijs in 1 dag behalen bij een rijschool

Rijbewijs

Naast het behalen van je autorijbewijs kan ook je E rijbewijs in 1 dag halen interessante overweging zijn. Met een rijbewijs E heb je meer mogelijkheden, zonder dat dit veel tijd hoeft te kosten! Je volgt een aantal lessen, waarna je dezelfde dag nog een praktijkexamen aflegt. Zo heb je aan het eind van de dag de beschikking over een tweede rijbewijs, waarmee je ook zwaardere aanhangers achter je auto mag hangen. In dit artikel vertellen we je meer over het behalen van rijbewijs E en de voordelen die dit met zich mee kan brengen. Heb jij het volgen van lessen voor dit rijbewijs al eens overwogen?

e rijbewijs in 1 dag

Voordelen van je E rijbewijs in 1 dag halen

Met een rijbewijs B mag je enkel aanhangers achter je auto hangen, waarvan het gewicht niet groter is dan 750 kilogram. Wil je ook met zwaardere aanhangers kunnen rijden? Kies in dat geval voor je E rijbewijs in 1 dag halen. Tijdens een intensieve dag leer je de verschillende facetten van rijden met een zware aanhanger. Zoals reeds beschreven werd, volg je aan het eind van de dag een praktijkexamen. Het behalen van rijbewijs E is onder meer interessant voor mensen met een bouw- of verhuisbedrijf. Zij zullen regelmatig met zware en lange aanhangers moeten rijden om spullen van A naar B te brengen.

Rijschool

Eisen om aan deze rijlessen mee te mogen doen

Waar het bij je autorijbewijs mogelijk is om al voor je 18e verjaardag aan rijlessen te beginnen, geldt dat niet voor rijbewijs E. Rijlessen voor dit rijbewijs E mogen pas vanaf je 18e verjaardag gevolgd worden. Daarbij spreekt het voor zich, dat je in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs B. Mocht je dit rijbewijs nog niet behaald hebben, kijk dan goed of je rijschool ook rijlessen voor het E rijbewijs aanbiedt. Zo kun je beide rijbewijzen bij dezelfde rijschool behalen. Een voorbeeld van een rijschool die deze mogelijkheid biedt is Osseforth.