Het snowboard seizoen komt eraan

snowboards

Het komt steeds dichterbij, het snowboard seizoen is bijna daar. Eindelijk weer van de witte pistes af met familie en vrienden. De leukste vakanties van het jaar komen er weer aan, om niet de après-ski te vergeten. Of je nou gaat snowboarden of skiën, het is in ieder geval geen verkeerd plan om wat nieuwe gear in huis te halen. Zo schiet je van de piste af met jouw nieuwe board of ski’s. We vertellen je graag meer over de boards en bindingen die het beste bij jou passen.

De juiste snowboard bindingen kiezen

Als het tijd is voor nieuwe snowboard bindingen is het niet handig om maar blind wat te halen. Het is beters als er van tevoren het nodige research gedaan wordt. Zo heb je zekerheid dat je snowboard schoenen lekker zitten en bij je passen. Niet ieder board sluit aan op iedere binding. Check eerst even wat voor board je hebt voordat je nieuwe bindingen in huis haalt. Bindingen zijn ook gebaseerd op schoenmaten. Zo is maat S bedoeld voor mensen met een schoenmaat tussen 34-39. Maat M is voor schoenmaat 39-43 en maat L is voor alles daarboven. Voor de rest zijn er maar liefst 7 verschillende soorten bindingen op de markt, keuze genoeg dus om te vinden wat aan de wensen voldoet.

 

Diverse keuze aan snowboards

Naast de bindingen is er uiteraard nog een breed aanbod aan snowboards. Net zoals bij de bindingen moet er een keuze gemaakt worden die past bij de wensen en niveau. Geen idee welke keuze er gemaakt moet worden qua lengte van het board? Geen zorgen, als er voor een board wordt gekozen dat tot het sleutelbeen komt is het in orde. Als freestyler raden wij aan om een korter board te nemen voor vlugge en behendige bewegingen. Wederom is het onverstandig om als een kip zonder kop een board te kopen.

————————————————-