Het gebruik van smart lockers

locker 6

Smart lockers zijn opbergruimtes voorzien van de nieuwste verbindingsmogelijkheden. Ze zijn dag en nacht te openen via beheerde toegang. Ze zijn te gebruiken voor allerlei uiteenlopende doeleinden. Ze worden vaak gebruikt om persoonlijke dingen in op te slaan op de werkvloer, maar kunnen ook gebruikt worden om pakketjes naar toe te laten sturen (click en collect). Een smart locker voor pakketjes is een milieuvriendelijke manier van online bestellen. Zo hoeft de bezorger niet eerst langs een huis, en kan het pakketje opgehaald worden wanneer het de ontvanger uitkomt.

Voordelen van smart lockers

Er zitten vele voordelen aan het gebruik van smart lockers. Zo behoren verloren sleutels tot het verleden, er wordt gebruik gemaakt van een ID-pas of toetsenpaneel. Hierdoor kan de beheerder in de gaten houden wie er gebruikt heeft gemaakt van de lockers. Er is een overzicht van de lockers, waardoor er in de gaten gehouden kan worden hoeveel en welke lockers er in gebruik zijn. Smart lockers zijn vooraf online te reserveren, maar ze zijn ook persoonlijk aan te wijzen. De smart lockers kunnen 24/7 geopend worden, mits op een bereikbare plek. De lockers hebben hun eigen code en wachtwoord om te kunnen openen.

Ontwerp van lockers met een cijferslot

Lockers met een cijferslot zijn er in allerlei vormen en maten. Vaak worden ze op maat gemaakt, zodat ze geplaatst kunnen worden waar gewenst is. De layout kan strak, modern of een leuke hout opdruk hebben. De lockers met cijferslot zijn handig voor ruimtes waar mensen die een locker nodig hebben voor een kortere tijd. Bijvoorbeeld bij de sportschool, of een pretpark. De locker werkt met een viercijferige pincode. Deze pincode is persoonlijk, en kan ook meer dan vier cijfers bevatten wanneer gewenst. Het fijne aan een locker met cijferslot is dat er geen sleutels meer aan te pas komen, en deze dus ook niet meer kwijt kunnen raken!