Gereedschapskist: hoe krijg je de beste prijzen, aanbiedingen en kortingen op je gereedschap?

6 gereedschap

Je zult meer tijd buiten doorbrengen dan binnen, daarom is een ultrasoon reiniger altijd handig. Daarom heb je het juiste gereedschap nodig. Of je nu een aannemer, klusjesman, hovenier of boer bent, er zijn genoeg mogelijkheden om thuis geld te verdienen als amateur-probleemoplosser. Je kunt parttime werken vanuit jouw tuin en andere plaatsen in jouw gemeenschap, of zelfs maar een paar plekken die toegang bieden tot zonlicht en gemakkelijke toegang tot plaatselijke nutsvoorzieningen. Als het gaat om het repareren van dingen rond het huis en de tuin, heb je veel opties. Sommige zijn duur. Andere zijn goedkoop, maar gaan niet lang mee of vereisen regelmatig onderhoud om goed te functioneren. Welke optie voor je het beste is, hangt af van jouw behoeften, plaatselijke middelen en budgettaire beperkingen.

Welk gereedschap heb je nodig om problemen op te lossen?

Welke problemen kom je onderweg tegen? Met welk soort gereedschap kun je die oplossen? Hier zijn enkele voorbeelden: water uit de leiding van de carterpomp of de gazonsproeier halen zodat je huis niet onder water komt te staan. Kijk of de leiding verstopt is. Zo ja, gebruik dan een slang om de leiding vrij te maken. Jouw water afsluiten als je op vakantie bent, of jouw auto moet wassen, maar de waterdruk te laag is om een slang te gebruiken. Een lekkende kraan of leiding repareren die in een zwembad druppelt, hopelijk hoef je geen haakse slijper te gebruiken, maar dit kan alsnog altijd handig om in huis te hebben. Onderzoek het gebied op schade. Als er schade is, kun je epoxy gebruiken om de buisverbinding af te dichten. Een lekkend irrigatiesysteem in de tuin repareren. Dit kan lastig zijn omdat je het systeem moet repareren terwijl er water doorheen stroomt. Je kunt de druk verlagen, maar dat kan het systeem onbetrouwbaar maken.

Hoe kom je aan gratis of goedkoop gereedschap?

Als je eenmaal hebt besloten welk gereedschap je nodig hebt, moet je er ook aan zien te komen. Er zijn veel manieren om aan gereedschap te komen, maar voor de meeste is geld nodig. Gebruik deze methoden om aan gratis of goedkoop gereedschap te komen: gratis, freecycle, als je een gemeenschap van Facebook-vrienden hebt die ook een tuin hebben en/of geïnteresseerd zijn in geld verdienen met tuinieren, lokale boerenmarkten en CSA-abonnementen, kun je van hen gratis gereedschap krijgen. Als je gereedschap van anderen ophaalt, zorg er dan voor dat je het terugbrengt als je er klaar mee bent.

Tips voor een groenere stadstuin

Zwempartij in een opblaasbare jacuzzi of opzet zwembad: jouw keuze!