Fruitvliegjes bestrijden

Enorm vervelend: al die fruitvliegjes in je huis. Hoe kun je nu het beste fruitvliegjes bestrijden? Wij geven je hier een aantal tips.

  1. Ruim je keuken op

Fruitvliegjes komen af op de zoete geuren van fruit en alcoholische dranken. Als dit niet in je keuken aanwezig is, zullen ze waarschijnlijk ook niet komen. Wil je fruitvliegjes bestrijden? Ruim dan eerst je keuken op: gooi fruitschillen en open alcoholische dranken weg, berg fruit op in de koelkast en ontsmet vervolgens de gehele keuken. Grote kans dat de fruitvliegjes binnen no-time weg zijn en ook niet meer terugkomen!

  1. Lok fruitvliegjes in de val met azijn

Zijn alle fruitvliegjes nog niet allemaal weg of wil je je fruit graag in de fruitschaal laten liggen? Lok de vliegjes dan weg met azijn. Doe wat azijn met water in een schaaltje, span hier wat keukenfolie overheen en prik hier wat gaatjes in. De fruitvliegjes kunnen nu alleen in het schaaltje komen en niet meer terug. Lukt het toch niet om ze allemaal in het bakje te houden of heb je geen huishoudfolie of plastic in huis? Voeg dan wat afwasmiddel aan het azijnmengsel toe. Hierdoor blijven de fruitvliegjes aan het mengsel plakken als ze hiermee in aanraking komen.