De voordelen van een matras van 180 x 190

matras 180 x 190

Een matras van 180 x 190 is voor veel mensen ruim voldoende om lekker in te slapen. Toch is het goed om bij de keuze van een nieuw bed en dus nieuw matras altijd goed te kijken naar alle mogelijke opties. Er zijn tegenwoordig namelijk eindeloos veel afmetingen waar je uit kunt kiezen. Het is goed om je bewust te zijn van de voor- en nadelen van elke soort.

matras 180 x 190

Lekker samen slapen

Wanneer je graag met je partner in een bed wil slapen maar ook veel ruimte nodig hebt, dan zijn veel standaard tweepersoons bedden een beetje te smal. Het is dan net niet lekker liggen, omdat je ook wil kunnen draaien zonder je partner steeds te storen. Dit kan je nachtrust ernstig beïnvloeden omdat je niet meer rustig ligt als je steeds het gevoel hebt dat je de ander stoort. Een matras met een breedte van 180 centimeter is dan misschien even dat extra stukje ruimte dat je nodig hebt om elkaar niet steeds dwars te zitten. Een standaard tweepersoons bed is namelijk 160 centimeter breed en dat is toch alweer een stuk krapper. 

Tweemaal een eenpersoons bed

Een bed van 180 centimeter is precies tweemaal een eenpersoons matras. Deze matrassen voor een persoon zijn namelijk vaak 90 centimeter breed. 180 is natuurlijk het dubbele van 90 en zo heb je dus beide voldoende ruimte. Gezien veel mensen dicht tegen elkaar aan slapen wordt er vaak toch nog gekozen voor een bed van 160 maar zeker als je beide niet zo klein bent dan is dat geen aanrader.