Administratie opleiding

administratie opleiding

Een administratie opleiding is bij Fabius Opleidingen een populaire opleiding, die vaak onderdeel is van een andere opleiding. Tijdens de administratie opleiding leer je alle basisvaardigheden die je nodig hebt in een kantooromgeving. Zoals het voeren van een gesprek met klanten en collega’s, het aannemen van de telefoon, wat representativiteit betekent en op welke manier jij daaraan kunt bijdragen, hoe baliewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd, wat het betekent om een archief op orde te houden, etc. Een belangrijk en waardevol onderdeel van deze administratie opleiding is het omgaan met een computer.

administratie opleiding

De rol van de computer in de administratie opleiding

In het bedrijfsleven kom je niet meer aan de slag als je niet met een computer kunt omgaan. Daarom bestaat een groot deel van de tijd in de administratie opleiding uit het leren van en oefenen met een computer. Allereerst wordt er gewerkt aan de toetsenbordvaardigheid. Daarna krijg je les in het omgaan met de belangrijkste software op een computer: MSWord en Excel. Denk niet dat dit niet nodig is als je thuis wel eens op internet zit of als je in staat bent om online iets te bestellen. De vaardigheden die je tijdens de administratie opleiding leert zijn veel uitgebreider.

Goede examenvoorbereiding

De lessen voor de administratie opleiding worden wekelijks klassikaal gegeven in blokken van 3 uur. Je kunt kiezen of je de lessen in de ochtend of in de avond wilt volgen. Daarnaast kost het volgen van deze opleiding wekelijks ongeveer een dagdeel voor het maken van het huiswerk. Gedurende de periode dat er aan de computervaardigheid wordt gewerkt heeft elke cursist een eigen laptop tot zijn beschikking. Aan het eind van de opleiding moet je examen doen. Daar wordt door de docent een goede voorbereiding op gegeven, zodat je weet welk soort vragen je kunt verwachten.